Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czemu , ale jak chce zrobie firefoxa ukrytego za pomoca ff.au3 to mam zwieche :/ Jak daje taki kod to dziala :

To jest ukryta treść, proszę

ale jak dodam true to mam zwieche :

Z true odpala firefoxa i mam zwieche , nic nie moge robic , myszka tez wisi i nic nie mozna zrobic. Jak wlacze menadzera zadan to komp sie odwiesza. Ktos wie o co kaman ?

Opublikowano

Bo cała ta funkcja jest tak poroniono napisana, iż używa BlockInput() [zajrzyj do source'a]

To nie jest więc żadna zwiecha, tylko celowe blokowanie myszki/klawiatury.

Wklejam poniżej funkcje napisane swojego czasu przeze mnie, do tworzenia i poberanie handle do okna firefoxa:

Wymagają zadeklarowaniu kilku globalnych zmiennych.

Możesz potem socket'a podpiąć pod globalną zmienną w FF.au3, $_FF_GLOBAL_SOCKET

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Cos tam probowalem pododawac zmienne globalne , kiedy mi jakies errory wyskakiwaly , ale niestety dalem ciala. Mozesz jeszcze jakos prosciej objasnic jak to wykorzystac ? bo ukryty ff by mi sie b.przydal. Tak w ogole to dzienx , w kazdym temacie mi pomagasz.

Opublikowano

ja robiłem troszke inaczej, nie startowałem firefoxa przez FF_Start tylko Run albo ShellExecute , sleepa na 10-15 s aż wczyta i ustabilizują się wczytane dodatki i dopiero potem właściwy skrypt od _FFConnect, nie stety wymaga działającego okna ale zawsze można je zminimalizować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP

W porządku.

@DOWN

W porządku.

@adik

Nie da się prościej wyjaśnić, zanalizuj kod i ponaprawiaj erorry jeden po drugim.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Ja tam zawsze robilem najpierw _FFStart() a potem _FFAction("min") czy jakos tak ta funkcja sie nazywala ;p

Mignelo chwile i dalej robil, fakt moze to nie jest poprawne ale mnie tam zadowalalo i tez mialem zwieche przy czyms co opisujesz ;P

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odgrzebuje temat bo ta funkcja jednak mi sie bardzo przyda :)

Na pczatku skryptu dopisalem kilka zmiennych , tak jak mowiles :

jednak wyskakuje mi blad : ERROR: FF_Initialize(): undefined function. I nie wiem co jeszcze ewentualnie do tego podpiac zeby ruszylo ?

Opublikowano

albo poszukać na stronie dodatkowych funkcji do ff lub starszej wersji

chyba masz starą wersje FF.au3 i FFEx.au3 , sciąg najnowsze i nadpisz w include

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...